Experienta profesionala

CV Camelia Anca BACIUCamelia Anca BACIU
informatii personale
Curriculum vitae

Responsabilitati

serviciiResponsabilitati client si psiholog
Citeste

Articole

articoleMetafore terapeutice si dezvoltare personala.
Citeste articole
Adler - Omul

Alfred Adler s-a născut la Viena, în 1870, într-o modestă familie de evrei. În fragedă copilărie a suferit de rahitism, iar la vârsta de cinci ani era să moară de pneumonie.

Ca student, Adler nu s-a distins în vreun fel. Universitatea din Viena i-a acordat diploma de doctor în 1895, dar nu a impresionat nici un profesor suficient de mult pentru a dezvolta o relaţie profesor - student, ca aceea dintre Freud şi Jung. În această perioadă era interesat de marxism, devenind un fel de student revoluţionar. Printre tinerii rebeli se găsea o revoluţionară intelectuală ce provenea dintr-o familie rusă, ulterior a devenit Raissa Adler.

A. Adler a fost preşedinte al Asociaţiei Psihanalitice din Viena, dar în 1911 el a iniţiat o îndrăzneaţă mişcare strategică redactând o acerbă critică a teoriei sexualiste a vieţii psihice în care, atingea tocmai punctele nevralgice ale psihanalizei freudiene din acel timp.

El şi studenţii săi au întemeiat clinici adleriene în 30 de şcoli publice din Viena. Aceste unităţi au funcţionat din 1921 până în 1934, când au fost închişi de nazişti. Existenţa clinicilor sale a făcut să scadă rata delicvenţei.

Mai târziu, Adler a pus accentul pe educaţia adultului devenind unul dintre pionierii psihologiei aplicate. În 1934 a fugit împreună cu soţia sa din Austria nazistă în S.U.A.

Adler a murit în Scoţia, în 1937, cu ocazia unui turneu de conferinţe. În timpul unei plimbări a avut un infarct şi a murit. Adler avea 67 de ani.

 
Vizitatori: Astazi 20 | Lunar 655 | Toti 57689