Experienta profesionala

CV Camelia Anca BACIUCamelia Anca BACIU
informatii personale
Curriculum vitae

Responsabilitati

serviciiResponsabilitati client si psiholog
Citeste

Articole

articoleMetafore terapeutice si dezvoltare personala.
Citeste articole
Psihologie adleriana
Adler - Concepte

Concepţia lui Adler despre individ

Adler nu privea oamenii drept colecţii de ID-uri, ego-uri şi complexe. A văzut omul ca un individ complet, cu aspecte care sunt prea legate unele de celelalte pentru a le putea explica separat.

Spre deosebire de Freud, Adler şi-a schimbat de-a lungul anilor părerea despre oameni. La început a evidenţiat sentimentele naturale de inferioritate despre care se presupune că apar foarte devreme în viaţa unei persoane şi care se...

Citeşte mai mult...
 
Adler - Omul

Alfred Adler s-a născut la Viena, în 1870, într-o modestă familie de evrei. În fragedă copilărie a suferit de rahitism, iar la vârsta de cinci ani era să moară de pneumonie.

Ca student, Adler nu s-a distins în vreun fel. Universitatea din Viena i-a acordat diploma de doctor în 1895, dar nu a impresionat nici un profesor suficient de mult pentru a dezvolta o relaţie profesor - student, ca aceea dintre Freud şi Jung. În această perioadă era interesat de marxism...

Citeşte mai mult...
 
Alfred Adler - cronologie

1868 – Naşterea lui Sigmund Adler (fratele mai mare al lui Alfred)
1870 – Naşterea lui Alfred Adler, la 7 Februarie
1871 – Naşterea Herminei Adler (soră)
1873 – Naşterea lui Rudolf Adler (frate)
1874 – Naşterea Irmei Adler

  • moartea lui Rudolf Adler, în patul de lângă Alfred (care împlinea 4...
Citeşte mai mult...
 
Psihoterapie adleriana

Psihoterapia adleriana a fost intemeiata de medicul si psihoterapeutul austriac Alfred Adler, cel care a pus bazele scolii de Glossary Link psihologie individuala, ca rezultat al desprinderii de scoala psihanalista.

Adler a fost prima personalitate importanta ale carei idei au intrat in conflict cu cele ale lui Freud si care a parasit cercul psihanalistilor, pentru a forma o scoala independenta de psihoterapie, cu o noua teorie asupra personalitatii umane.

Conceptia sa asupra omului...

Citeşte mai mult...
 


Vizitatori: Astazi 20 | Lunar 655 | Toti 57689