Experienta profesionala

CV Camelia Anca BACIUCamelia Anca BACIU
informatii personale
Curriculum vitae

Responsabilitati

serviciiResponsabilitati client si psiholog
Citeste

Articole

articoleMetafore terapeutice si dezvoltare personala.
Citeste articole
EXISTA OAMENI CARE SE NASC BATRANI

...Exista oameni care se nasc batrani. Si nu intineresc ca Benjamin Button. Si nici nu vor sa stie cum e sa fii tanar probabil pentru ca e un consum prea mare, o risipa inutila de iubire, generozitate, entuziasm, sunt multe intrebari fara raspuns, legaturi si experiente emotionale care sperie...

Exista oameni care se hranesc corect si sanatos, dorm mult pentru ca stiinta sustine ca hrana potrivita si somnul sunt factori favorizanti pentru o viata buna si lunga. Dar parte din acestia n-au inteles ca singuratatea si (auto)izolarea ucid incet, aparent nedureros, dar urat si foarte sigur. Ca un cancer metastazat...Si orice somatizare la ei are grad mai ridicat de risc.

Exista oameni care n-au iubit niciodata. Nici o fiinta, nici pe Dumnezeu, nici viata si mai presus de toate – pe ei insisi. La inceput, ei cred ca asa e la toata lumea. In timp, isi dau seama ca exista Iubire, dar ei n-o pot avea, simti, darui si nici primi! Interesant este ca majoritatea „ se prinde” si de ce li se-ntampla asa. Unii intrezaresc sau chiar li se arata in clar solutii si scheme pentru a vietui autentic. Impreuna cu ceilalti. Dar ori li se pare ca e prea tarziu si nu mai are rost sa faca nimic ori li se pare efortul de schimbare o povara prea mare. Si atunci raman conservati in zona lor de confort.  Li se pare ca ei au controlul asupra vietii, dar viata ii controleaza si ii traieste pe ei. Dorinta lor de a le fi bine este atrofiata sau sufocata.  Insa iluzia ca sunt bine are forta unei minciuni perfecte.                                Cresterea EQ, a empatiei, presupun truda, poate uneori trauma...Lor le este frica si frica este opusul vietii. Si al fericirii.

Oamenii acestia despre care scriu petrec Craciunul singuri. In singuratate aspra pentru ca n-au invatat ce inseamna nici insingurarea de „buna voie” pentru impacare si armonizare cu tine insuti. Asta ii sperie cel mai rau. Legatura disfunctionala cu ei insisi le zdruncina, le fractureaza, le usuca psihicul. Care va naste doar nefericire. Psihicul se va zbate sa ramana in echilibru, dar va fi dominat si apoi invins de ura, frustrare, incrancenare, rautate, egoism, de proiectii asupra altora. Virusul nefericirii solid instalat in interior ii condamna la complacerea in suferinta. Si cand virusul dezvolta boala, ei au o bucurie perversa, cum ca au avut dreptate – „ ti-am spus eu, viata e de rahat!”....Tragic este ca oamenii acestia, de cele mai multe ori, nu cer ajutor specializat. Dar pentru ca obiectivul lor, constient sau nu, este sa se raneasca si sa-i indurereze  pe cei din jur des, profund, poate irecuperabil, ma intreb daca nu cumva noi- cei responsabili, prietenosi si cunoscatori – trebuie sa le facem Binele cu forta...?!!!

P.S. ATENTIE PARINTI! Semnele acestor comportamente si acestui stil de viata se observa din copilarie. Cand inca se mai poate face ceva pentru schimbare fara „ costuri” prea mari!


CAMELIA ANCA BACIU

MAI 2013

EXISTA OAMENI CARE SE NASC BATRANI
 
Vizitatori: Astazi 20 | Lunar 655 | Toti 57689