Experienta profesionala

CV Camelia Anca BACIUCamelia Anca BACIU
informatii personale
Curriculum vitae

Responsabilitati

serviciiResponsabilitati client si psiholog
Citeste

Articole

articoleMetafore terapeutice si dezvoltare personala.
Citeste articole
RESPONSABILITATI CLIENT & PSIHOLOG
*Responsabilitatile partilor in sedintele de psihoterapie/consiliere/dezvoltare personala/coaching:
  • Scopul nostru, ca profesionisti, este de a gasi solutii impreuna cu dvs la problemele pentru care apelati la noi.
  • Psihoterapeutul este specialist in modul de abordare a terapiei, de desfasurare a sedintelor, in ghidarea clientilor; Nu este specialist in viata clientului, fiecare fiind specialist in propria viata; ca atare, fiecare dintre noi va depune efort si va fi responsabil de partea lui !
  • Psihoterapeutul isi asuma obligatia sa ofere un cadru de lucru adecvat terapiei, confortabil, de liniste si siguranta; deasemenea va oferi asistenta si support de-al lungul procesului si va explora impreuna cu pacientul aspectele si dificultatile cu care se confrunta acesta;
  • Intalnirile noastre vor continua atat timp cat este util pentru dvs. Daca doriti sa intrerupeti sedintele, este de dorit sa ma anuntati cu doua saptamani inainte, deoarece este necesar ca incheierea sa fie planificata, pentru a putea include anumite activitati;
  • In cazul in care serviciile noastre nu sunt cele potrivite pentru dvs, va putem recomanda serviciile altor profesionisti in domeniu.

- Va garantam confidentialitatea intalnirilor noastre, cu anumite exceptii:

* cand aveti intentia de a va vatama, de a vatama alte persoane, pentru protectia sanatatii publice, pentru prevenirea unui pericol , pentru prevenirea savarsirii unei fapte penale ori pentru inlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte.
- In calitate de client este nevoie sa spuneti ce anume doriti de la demersul terapeutic, ce doriti sa schimbati sau sunteti dispus sa faceti pentru a provoca schimbarea dorita. In acest scop trebuie sa va asigurati ca doriti cu adevarat schimbarea ( fiind onest cu dvs insiva) ,ca sunteti pregatit si dispus sa primiti ajutor si sa actionati in acest sens.
- Cand veniti pentru prima oara la terapie este nevoie sa va asigurati ca ati luat toate detaliile despre locatie, ora si data, modalitatea de plata a sesiunilor.
- Sedintele /sesiunile se programeaza prin telefon sau email.
- Se pot face sedinte prin skype/email/telefon in cazurile in care persoana nu se poate deplasa, din diverse motive ( invaliditate, plecat din oras/tara, domiciliu in alta parte decat bucuresti, etc).
- In caz de contramandare a sedintei, va rog sa ma informati cu cel putin 24 de ore inainte.
- Daca se intampla sa lipsiti 2 sedinte consecutive, este bine sa va intrebati ce se intampla si sa discutam despre aceste aspecte.    
- In caz de inregistrare audio/video  vi se va cere consimtamantul.
- Retineti ca a rezolva simptomele este una si a gasi si rezolva cauzele suferintelor este altceva. O
interventie eficienta se adreseaza cauzelor, nu doar remiterii simptomelor. Personal, am convingerea ca o interventie terapeutica eficienta nu este aceea care are pe moment rezultate spectaculoase ( exc: situatiile de criza,,…), ci in timp, rezultate durabile, concrete, adecvate.
- Este recomandabil sa avem feedback ( de ambele parti) la inceputul/finalul fiecarei sedinte pentru a putea evalua/reevalua obiectivele, desfasura terapia in cele mai bune conditii, cu cea mai potrivita abordare.
 
Vizitatori: Astazi 20 | Lunar 655 | Toti 57689